Σας ενημερώνουμε ότι, με την ευκαιρία της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει σειρά συζητήσεων, προσκαλώντας τους πολίτες και ιδιαιτέρως τους νέους ανθρώπους να μετάσχουν ενεργά σε αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται την Πέμπτη  03.03.2022 και ώρα 09.30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η διαμόρφωση του ψηφιακού μας μέλλοντος: Προκλήσεις και Προοπτικές», με τη συμμετοχή – μεταξύ άλλων –  της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιας για την προετοιμασία της Ευρώπης για την ψηφιακή εποχή κ. Margrette Vestager, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Εύας Καϊλή.

Στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η πρόσβαση στην τεχνολογία για όλους τους πολίτες, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση, οι επιπτώσεις της ψηφιακής μετάβασης στην εργασία, η προστασία των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι προοπτικές για τις μικρομεσαίες και τις  νεοφυείς επιχειρήσεις κ.α

Στόχος της εκδήλωσης είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων. Οι ενδιαφερόμενοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: future.europe@parliament.gr, προκειμένου να τους αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα με τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, καθώς και να αποστείλουν στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση προκαταβολικά ερώτηση. Τέλος, επισημαίνεται ότι μπορούν να υποβάλουν  ερωτήματα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προφορικά ή στο chat.

Το πρόγραμμα για την Εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό