Με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Eurostat δημοσίευσε ένα διαδραστικό εργαλείο που παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για τους νέους Ευρωπαίους με τρόπο διασκεδαστικό και σε μορφή κουίζ.

Για τους νέους μεταξύ 16 και 29 ετών, το νέο διαδραστικό εργαλείο της Eurostat σας προσφέρει τη δυνατότητα να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους νέους στη χώρα σας. Το εργαλείο αυτό απευθύνεται επίσης και σε όλους τους άλλους, νεότερους ή μεγαλύτερους, που έχουν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα για τη νέα γενιά στην Ευρώπη. ​

Το “Νέοι Ευρωπαίοι” αποτελείται από ερωτήσεις σε 4 διαφορετικά θέματα: ζωή και ευημερία, υγεία, εργασία και εκπαίδευση, ψηφιακός κόσμος. Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα άβαταρ το οποίο θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας στο εργαλείο. Σας ζητούνται ορισμένα βασικά στοιχεία, όπως η χώρα και η ηλικία σας, τα οποία είναι απαραίτητα για να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους συνομηλίκους σας. Εάν δεν είστε μεταξύ 16 και 29 ετών, μπορείτε να επιλέξετε το ηλικιακό εύρος που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Δοκιμάστε το νέο εργαλείο της Eurostat τώρα εδώ!