Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει έναν δημιουργικό διαγωνισμό για τη βιοοικονομία για νέους πολίτες έως τις 15/08/2022 (11.59μμ CET)!

 

Όλοι έχουν τη δημιουργική τους πλευρά. Όλοι αντιμετωπίζουν τη βιοοικονομία στην καθημερινή τους ζωή. Κάθε όραμα για τη βιοοικονομία είναι μοναδικό.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τους νέους πολίτες να δείξουν πώς η βιοοικονομία είναι μέρος της καθημερινότητάς τους ή πώς θα μπορούσε να γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους, να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σχετικά με τη βιοοικονομία, να εμπλέξουν τη νεολαία και να διευρύνουν τους ορίζοντες για τις διάφορες μορφές βιοοικονομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα έργα τέχνης θα καταδείξουν την ποικιλία της βιοοικονομίας, τις ευκαιρίες και το νόημά της. Θα δείξουν τη σημασία της βιοοικονομίας στην καθημερινή ζωή ή τι μπορεί να είναι η βιοοικονομία στην καλύτερη εκδοχή της! Θα ευαισθητοποιήσουν τις νεανικές κοινότητες για τη βιοοικονομία, αλλά και θα φέρουν αυτά τα διαφορετικά οράματα και πραγματικότητες στους φορείς χάραξης πολιτικής και σε όλους μας.

 

Αν είστε νέος πολίτης 14-35 ετών που διαμένει στην ΕΕ και εμπνέεστε από τη βιοοικονομία ή συναφείς τομείς (συστήματα τροφίμων, δασοκομία, μπλε βιοοικονομία, βιωσιμότητα, βιομηχανία βιολογικών προϊόντων, κυκλικότητα…), λάβετε μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό και κερδίστε σπουδαία βραβεία!

 

Μάθετε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο!

Bioeconomy Creative Competition: Show us the bioeconomy in your life! | European Commission (europa.eu)