Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου διοργάνωσε το 25ο Φεστιβάλ Παιδείας με τίτλο:  “Φεστιβάλ Παιδείας στα Δυτικά 2022- West Side Students Festival 2022” στο οποίο συμμετείχε η κα Μαρία Καλδή, προϊσταμένη του τμήματος Δ’ της Διεύθυνσης Νεολαίας, εκπροσωπώντας τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας και διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στην πλατεία Ευόσμου και την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Πεζοδρόμου Ελευθερίου Κορδελιού.

Στις εκδηλώσεις, το περιεχόμενό των οποίων αφορούσε στη μαθητική πολιτιστική δημιουργία, συμμετείχαν νεανικά συγκροτήματα, ομάδες μουσικών, θεατρικές ομάδες με  θεατρικά δρώμενα και νέοι δημιουργοί, παίρνοντας μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή της νεολαίας του Δήμου.

Η κα Καλδή απηύθυνε χαιρετισμό στο Φεστιβάλ  μέσω του οποίου μίλησε για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, τις δράσεις που διοργανώνονται κατά τη διάρκειά του, την πλατφόρμα Voice your Vision, τον ρόλο των νέων και τη συμμετοχή τους στο Έτος, καθώς και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που το πλαισιώνουν (Erasmus +  και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης).

#EYY2022 #EYY2022GR
#EuropeanYearOfYouth