Εισαγωγή Forums Κανόνες Λειτουργίας της Ομάδας Συζήτησης Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας Ομάδας Συζήτησης

Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • admin
  Keymaster
  Post count: 4

  Βασικοί Κανόνες Λειτουργίας

  Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μερικές οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της σελίδας και τις υποχρεώσεις που έχετε όταν γίνεστε μέλη του.
  Η σελίδα προσφέρει τις υπηρεσίες της υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης / μέλος του δικτυακού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά.

  Οι Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας μπορούν να τροποποιηθούν/αλλάξουν/διαγραφούν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση με παράλληλη δημοσίευσή τους στην παρούσα θέση και ισχύουν για όλους τους επισκέπτες όσο και για τα εγγεγραμμένα μέλη.

  Οι ακόλουθοι Κανόνες Λειτουργίας θεσπίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στην ομάδα συζήτησης / forum.

  Η εγγραφή και η συμμετοχή σας στο forum σημαίνει την πλήρη αποδοχή των Όρων Χρήσης και Κανόνων Λειτουργίας. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας.

  Είναι αδύνατο για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές αυτού του φόρουμ να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα όλων των θέσεων σε αυτό το φόρουμ.

  Οι δημοσιεύσεις εκφράζουν τις απόψεις και τη γνώμη του συγγραφέα, αλλά όχι απαραίτητα τους ιδιοκτήτες του φόρουμ και τους φορείς εκμετάλλευσης.

  Αν αισθάνεστε ότι ένα δημοσιευμένο μήνυμα είναι αμφισβητήσιμο, σας ενθαρρύνουμε να ειδοποιήσετε αμέσως κάποιον διαχειριστή αυτού του φόρουμ.

  Κανόνες Λειτουργίας Ομάδας

  1. Εγγραφή και Λογαριασμός Μέλους

  1. Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, σύντομη και εντελώς δωρεάν. Αφού αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Θα σας ζητηθεί επίσης η προσωπική σας διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail). Το e-mail αυτό θα πρέπει να είναι έγκυρο καθώς θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.
  2. Δεν μπορούν να γίνουν πολλαπλές εγγραφές μελών με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
  3. Κάθε μέλος με την εγγραφή του αποδέχεται τους Όρους χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας της κοινότητας αυτής και έχει υποχρέωση να ενημερώνεται για αυτούς τακτικά σε περίπτωση τροποποιήσεων.Όλα τα στοιχεία των μελών που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις αρχές, εάν ζητηθούν.
  4. Κάθε λογαριασμός είναι ατομικός
  5. Δεν επιτρέπεται ο χρήστης να δημιουργήσει νέο λογαριασμό σε περίπτωση που δεν μπορεί να εισέλθει στο φόρουμ (σε αυτήν την περίπτωση παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το Forum μέσω της φόρμας επικοινωνίας ), ή αν έχει αποκλειστεί προσωρινά ή μόνιμα.
  6. Κάθε λογαριασμός που φαίνεται να υποδύεται μέλος της Ομάδας (Φόρουμ, Υποστήριξης, κλπ.) απαγορεύεται αυστηρά.

  2. Γενική Συμπεριφορά και Δεοντολογία Χρηστών στον Χώρο Συζήτησης

  Δεν επιτρέπονται ονόματα χρηστών, περιεχόμενα αναρτήσεων ή σύνδεσμοι που μπορεί να θεωρηθούν:

  • Προσβολές
  • Αισχρότητες/βρισιές ή και συντομογραφίες αυτών
  • Παράνομα
  • Πορνογραφικά
  • Ρατσιστικά
  • Θρησκευτικά
  • Δυσφημιστικά/προσωπικές επιθέσεις
  • Εμπορικά
  • Πολιτικά
  • Διαφημιστικά
  • Υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας

  Ο “Χώρος συζήτησης/ Forum” είναι ένα μέρος επικοινωνίας, συζήτησης, προσφοράς γνώμης και κοινωνικοποίησης.

  Παρακαλούμε να σεβαστείτε όλους τους χρήστες και τις ιδέες τους.

  1. Προσπαθήστε να γράφετε στην Ελληνική γλώσσα, καθώς ο αναγνώστης διευκολύνεται στην κατανόηση του γραπτού λόγου. Η χρήση των greeklish αχρηστεύει τη λειτουργία της αναζήτησης στη σελίδα, για αυτό και δεν επιτρέπονται. Τα θέματα που ανοίγετε και οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να είναι με ελληνικούς χαρακτήρες. Αν αυτό δεν γίνεται από εσάς θα διορθώνεται με την πρώτη ευκαιρία από κάποιο συντονιστή.
  2. Σωστή συμπεριφορά. Αυτό θα πει ότι δεν επιτρέπεται η προσβλητική χρήση του γραπτού λόγου με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε κακόβουλες αναφορές σε άλλα fora. Τα κεφαλαία επίσης δεν επιτρέπονται. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε έντονους (Bold) χαρακτήρες.
  3. Ο τίτλος των μηνυμάτων θα πρέπει να αποτελεί μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου του, καθώς να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικός», έτσι ώστε να μην παραπλανώνται οι αναγνώστες.
  4. Τα μηνύματά θα πρέπει να δημοσιεύονται σε δημόσια συζήτηση η θεματολογία (τίτλος – περιγραφή) των οποίων σχετίζεται με αυτή. Αν διαπιστώσετε ότι ένα θέμα βρίσκεται σε λανθασμένη κατηγορία, ενημερώστε έναν συντονιστή προκειμένου να το μετακινήσει στην ορθή κατηγορία.
  5. Μην κάνετε συμπληρωματικό μήνυμα για να αλλάξετε κάποια λεπτομέρεια – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “Επεξεργασία” για να διορθώσετε το μήνυμά σας. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε την διαγραφή για κάποιο δικό σας λανθασμένο μήνυμα από τους Συντονιστές . Όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα δεν είναι ανάγκη να κάνετε παράθεση σε ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα, παρά μόνο στο σημείο στο οποίο αναφέρεστε.
  6. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εμπορική διαφήμιση οποιασδήποτε μορφής με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Ενότητες που θα ανοίγονται γι’ αυτό το σκοπό θα διαγράφονται. Για περισσότερες πληροφορίες ή αν πιστευτέ ότι χρίζετε εξαίρεσης επικοινωνήστε μέσω προσωπικού μηνύματος με κάποιον από τους Συντονιστές/Διαχειριστές ή χρησιμοποιείστε τη φόρμα επικοινωνίας. Το forum είναι πρωτίστως χώρος ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.
  7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημοσίευση φωτογραφιών, βίντεο και λοιπών προσωπικών στοιχείων από τρίτους.
  8. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δημοσιεύσεις ερωτικού και πορνογραφικού υλικού κάθε είδους, σπασμένα προγράμματα , προσωπικά δεδομένα συνανθρώπων μας, θέματα που αφορούν παράνομες ενέργειες, ουσίες κ.α.. ή φωτογραφίες και βίντεο με προσβλητικό περιεχόμενο.
  9. Αποφεύγετε να δίνετε προσωπικά στοιχεία για τη δική σας ασφάλεια. Εάν παρ’ όλα αυτά το επιθυμείτε, το κάνετε με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.
  10. Όποιο μέλος ζητήσει την διαγραφή του, θα διαγράφεται αμέσως αλλά οι δημοσιεύσεις του θα παραμένουν στο forum. Το μόνο που θα διαγράφεται είναι οι προσωπικές του φωτογραφίες και τα βίντεο, αν το θελήσει και το ζητήσει ο/η ίδιος/α.
  11. Όταν δημοσιεύετε κάτι που ανήκει σε άλλη ιστοσελίδα, forum ή συγγραφέα, να αναφέρετε την πηγή των άρθρων σας. Επίσης σημαντικό είναι και το αντίστροφο. Το υλικό που δημοσιεύουν στο forum τα μέλη (προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κ.τ.λ.) τους ανήκει και δεν επιτρέπεται να δημοσιευτεί οπουδήποτε αλλού χωρίς την έγκριση τους.
  12. Δεν επιτρέπεται η άσκοπη επανάληψη του ίδιου μηνύματος ή του ιδίου θέματος (spamming).
  13. Απαντάτε βάσει του τίτλου και του περιεχομένου του θέματος. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις άστοχες (off topic) παρατηρήσεις και τοποθετήσεις. Στην περίπτωση που οι χρήστες θα τοποθετούνται εκτός θέματος, μετά από λίγες δημοσιεύσεις θα γίνεται παρατήρηση και αν οι χρήστες δεν συνετιστούν, τότε η συντονιστική ομάδα θα επεμβαίνει όπως κρίνει, κατά περίπτωση, για να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της ενότητας.
   Διευκρίνιση: η προαναφερθείσα ανοχή στις εκτός θέματος δημοσιεύσεις θα επιτρέπεται μόνο στις κατηγορίες των γενικών συζητήσεων. Στις δημόσιες συζητήσεις απαγορεύονται προκειμένου οι ενότητες να παραμείνουν λειτουργικές. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανόνες και τις παρατηρήσεις η αντιμετώπιση θα είναι αυστηρή.
  14. Οι φωτογραφίες να έχουν μέγιστη ανάλυση 320×240.
  15. Ο χρήστης της ιστοσελίδας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη νόμιμη χρήση αυτής. Ο χρήστης απαγορεύεται να αποστέλλει ή εκπέμπει μέσω της ιστοσελίδας παράνομο υλικό. Ως τέτοιο θεωρείται και το υλικό που παραβιάζει δικαιώματα τρίτων (ενδεικτικά αναφέρονται πνευματικής ιδιοκτησίας και δικαιώματα απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων) ή /και είναι ψευδές, απειλητικό, υβριστικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή προτρέπει σε ποινικά κολάσιμες πράξεις. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση ή μετάδοση κωδικοποιημένου υλικού. Χρήση της ιστοσελίδας για παράνομους σκοπούς συνεπάγεται αστικές και ποινικές ευθύνες. Οι δημιουργοί, διαχειριστές και συντονιστές του Forum, ουδεμία ευθύνη φέρουν για υλικό με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, το οποίο προέρχεται από τρίτους και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα.
  16. Ο χρήστης απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει το υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού αυτού με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά, συνολικά ή περιληπτικά για μη εμπορικούς σκοπούς, με τη σαφή αναφορά του Forum ως πηγή.
  17. Απαγορεύεται η παράνομη διακίνηση αρχείων, λογισμικού και συνδέσμων που οδηγούν σε ιστοσελίδες ιδίου ή παρόμοιου περιεχομένου (π.χ torrents). Εξαίρεση αποτελούν ιστοσελίδες με νόμιμη χρήση, στις οποίες το περιεχόμενο εξαρτάται από τους χρήστες της και τυχόν παράνομο υλικό δεν έχει προλάβει να αφαιρεθεί από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας (π.χ. file hosting).
  18. Οι διαχειριστές και οι συντονιστές της ιστοσελίδας δεσμεύονται ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν για κανέναν λόγο, προσωπικά στοιχεία μελών και επισκεπτών του φόρουμ. Όλα τα στοιχεία που καταγράφονται στη βάση δεδομένων, μπορούν να δοθούν στις αρχές, εάν ζητηθούν.
   Προσωπικά στοιχεία από δημοσιεύσεις θα διαγράφονται, εκτός και εάν το ίδιο το μέλος/επισκέπτης επιθυμεί να εμφανίζονται δημόσια τα προσωπικά στοιχεία στη δημοσίευση/στις δημοσιεύσεις.
   Οι διαχειριστές και συντονιστές της ιστοσελίδας δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για κοινοποίηση προσωπικών στοιχείων από τα μελή και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας ή από τρίτους.
  19. Οι σημειώσεις που ανεβαίνουν στη σελίδα ανήκουν στους δημιουργούς τους.
  20. Η ιστοσελίδα δεν χρησιμοποιεί Google Analytics ή άλλες υπηρεσίες της Google για συλλογή στατιστικών στοιχείων (από ποια χώρα έχουν πρόσβαση στη σελίδα, ποια γλώσσα χρησιμοποιούν, ποιο browser και λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούν, εάν έχουν πρόσβαση από υπολογιστή ή κινητό κλπ.) των χρηστών που την επισκέπτονται.
  21. Η ιστοσελίδα τηρεί τοπικά στατιστικά στοιχεία για τη συνεχή βελτίωσή της. Τα στατιστικά στοιχεία συλλέγονται ανώνυμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμη χρήση. Τα στατιστικά στοιχεία τηρούνται στον εξυπηρετητή (server) που φιλοξενεί την ιστοσελίδα και το Forum και πρόσβαση σε αυτά έχουν μόνο οι διαχειριστές του συστήματος.
  22. Αποδεχόμενοι τους Κανόνες Λειτουργίας του Forum, αποδέχεστε και τυχόν επιμέρους κανόνες, όσους βρίσκονται σε διάφορες θεματικές ενότητες/δημόσιες συζητήσεις και έχετε υποχρέωση προτού δημοσιεύσετε να ελέγχετε τους κανόνες που αφορούν στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα/δημόσια συζήτηση.
  23. Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο στις δημοσιεύσεις των χρηστών, όσο και στις υπογραφές τους και στα προσωπικά μηνύματα. Τo Forum (οι δημιουργοί, οι διαχειριστές και οι συντονιστές) δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων. Το κάθε μήνυμα, υπογραφή και προσωπικό μήνυμα εκφράζει αποκλειστικά και μόνο το δημιουργό του.

  3. Οδηγίες για Αναρτήσεις στον Χώρο Συζήτησης

  Παρακαλείσθε να γράφετε στο σωστό τομέα και να δίνετε τίτλο σχετικό με την ανάρτηση σας και τα περιεχόμενα της.

  Σε κάθε περίπτωση, θυμηθείτε:

  •  Σε περίπτωση που συναντήσετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε πρώτα με το Σύστημα Υποστήριξης.
  • Μην προσπαθείτε να “προσπεράσετε” το φίλτρο του φόρουμ.
  • Μην ξανανοίγετε κλειστά ή παλιά θέματα.
  • Μην δίνετε ποτέ προσωπικές σας πληροφορίες αλλά ούτε και πληροφορίες άλλων.
  • Μη αντιγράφετε αλληλογραφία/συζητήσεις χωρίς την άδεια όλων των συμμετεχόντων.
  • Μην “σπρώχνετε” θέματα.
  • Μην κάνετε αναρτήσεις που μπορεί να θεωρηθούν: spamming, trolling, flaming, που μποϋκοτάρουν, που πάνε ενάντια στους Όρους και τις Διατάξεις ή που γενικά προκαλούν αναστάτωση.
  • Αναρτήσεις phishing, αγοραπωλησίες λογαριασμών, διάδοση ιών ή άλλου κακόβουλου λογισμικού δεν επιτρέπονται.
  • Μην υποδύεστε υπάλληλο του φορέα διαχείρισης ή άλλο χρήστη του φόρουμ .
  • Αποφύγετε την ανάρτηση συνδέσμων που δεν είναι σχετικοί με το θέμα.
  • Μην χρησιμοποιείτε ονόματα χρηστών, μελών Ομάδας ή εταιριών ως τίτλους στις αναρτήσεις/θέματα σας.
  • Σιγουρευτείτε ότι αυτό που πρόκειται να αναρτήσετε είναι σχετικό με το θέμα πριν κάνετε μία ανάρτηση.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
  • Το θέμα τροποποιήθηκε 1 έτος, 7 μήνες πριν από τον/ην admin.
Επισκόπηση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.