Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει Ημερίδα, στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση: Η τέχνη ως δυναμικό εργαλείο κοινωνικού μετασχηματισμού και αλλαγής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανισότητας, στερεοτύπων, ρατσισμού και εκδηλώσεων βίας και κακοποίησης».

Οι δράσεις του εν λόγω προγράμματος εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, αναδεικνύουν τη σύνδεση του πολιτισμού με την κοινωνία και προάγουν τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία. Μέσα από αυτή τη σύνδεση προβάλλεται η δύναμη της τέχνης να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί και να συμβάλλει στην καλλιέργεια και την κουλτούρα των νέων.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πεδίου συζήτησης για την αντιμετώπιση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων, της κακοποίησης, της παρενόχλησης και του εκφοβισμού, με τη συμμετοχή ειδικών από τον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της πολιτικής και των επιστημών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, 16:30 – 21:30.

Τμήμα Πολιτισμού και Νεανικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας
Διεύθυνση Νεολαίας
Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

#EYY2022 #EYY2022GR #EuropeanYearOfYouth