Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 το «Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» ως πολλαπλασιαστής του Εθνικού Δικτύου Νέων Eurodesk, εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και ενδιάμεσος φορέας υποστήριξης του Erasmus for Young Entrepreneurs, διοργάνωσε στη Λάρισα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ημερίδα με τίτλο «TIME TO MOVE? TIME TO YOUTH!!!».

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Νεολαίας. Τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Α. Λύτσιου και Μ. Μακρή.

Οι νέοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετείχαν σε μια δημιουργική διαδικασία προβληματισμού και ενημέρωσης. Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις, τις απόψεις  και τα ενδιαφέροντά τους για θέματα σχετικά με τη νεολαία, την πολιτική, τον πολιτισμό, την απασχόληση, τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, συμμετείχαν σε εργαστήρια με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους και την ανάδειξη προτάσεων και ιδεών για το μέλλον της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο επετεύχθη και ο βασικός σκοπός της ημερίδας που ήταν να ενεργοποιηθεί η νεολαία και να κάνει τη φωνή της να ακουστεί.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων και των εργαστηρίων εκπρόσωποι των ομάδων των νέων  παρουσίασαν στην ολομέλεια τα συμπεράσματα και τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Δ. Παπαλέξης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας και Πρόεδρος Αναπτυξιακής Επιχείρησης Επιμελητηρίου Λάρισας, και την εκδήλωση έκλεισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα και τις προτάσεις των νέων.

#EYY2022 #EYY2022GR

#EuropeanYearOfYouth

#Ευρωπαϊκό_Έτος_Νεολαίας_2022